14 aprilie 2011

Trai !

         Ai vrea să o duci mai bine. Sigur. O mulţime de oameni se străduiesc să ajungă acolo unde eşti tu. Dar tu vrei mai mult, trebuie să te lupţi. Tot ce poţi face este să nu te dai bătut.
       Te trezeşti, munceşti din greu, plăteşti facturi, speri la un trai mai decent... văd multă nobleţe în asta. Să vezi părinţi care vin de la muncă dar care tot găsesc timp să se ocupe de copii, oameni care aşteaptă obosiţi microbuzul în staţie... asta respect. Fiecare om lucrează din greu să aibă o viaţă mai bună, ca copii lui să aibă o viaţă mai bună.
     Oamenii care muncesc să trăiască.. cu toţii speră la ceva mai bun, dar ceva mai bun primeşti atunci cand te zbaţi suficient de tare şi găseşti o opotunitate să te afirmi în faţa tuturor. Şi aici intervine voinţa şi puterea. Arată că tu meriţi mai mult decât ceilalţi şi vei avea de câştigat.
    Dar ce înseamnă viaţa când toată lumea se zbate pentru un trai mai bun? Uiţi ce este distracţia, viaţa ta personală dispare. Ajung să cred că ne naştem , trăim puţin, insuficient de puţin copilăria iar după.. după începe o lume fără distracţie. O lume in care te zbaţi pentru viaţa ta. O lume in care vezi fericirea numai în bani.
    Nu toţi vrem să ajungem aşa. Dar nu toţi avem de ales.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu