20 aprilie 2011

Solutia este o imbratisare !

Alte motive pentru a zâmbi
Zig Ziglar
#21

 Ai grijă de gândurile tale, căci ele vor deveni cuvinte. Ai grijă de cuvintele tale, căcâ ele vor deveni obiceiuri. Ai grijă de obiceiurile tale, căci ele îţi vor forma caracterul. Ai grijă de caracterul tău, căci el îşi va determina destinul.
Mottoul echipei Metropolitan Milwaukee
        Poate că am această impresie pentru că soţiei mele i se spune în mod afectuos : Fericita-persoană-care-strânge-pe-oricine-în-braţe. Dacă este ceva care se mişcă, ea se opreşte in loc şi-l strânge-n braţe, iar dacă nu se mişcă, îl şterge de praf şi-l vinde. În orice caz, mai există un motiv pentru care cred că îmbrăţişarea este o soluţie. Comform lui Greg Risberg de la Northwestern Universitz Medica School din Chicago, printre beneficiile fiyologice ale îmbrăţişării se numără scăderea tensiunii arteriale şi creşterea nivelului de oxigen din sânge. El afirmă că toţi avem o anumită formă a pielii şi că renunţăm la o porţiune vitală a sănătăţii noastre dacă nu ne oferim o porţie zdravănă de îmbrăţişări. El susţine că patru strângeri în braţe pe zi reprezintă minimul necesar satisfacerii acelui tip de foame a pielii. În ceea ce mă priveşte, am nevoie de mult mai multe îmbrăţişări.x. Stanlez Simon spunecă o îmbrăţişare înseamnă mai mult decât simpla demonstrare a afecţiunii. Ea pare chiar să conserve sănătatea oamenlor. Pielea este cel mai mare organ senzorial al corpului. Dacă este prea puţin simulată, mulţi oameni vor căpăta o senzaţie de durere. Sunt cei cărora li se va părea mai greu Să se însănătoşească şi să se menţină sănătoşi.
       Pentru binele vostru, al băieţilor, daţi-mi voie să vă spun ceva despre prietenele voastre. Ele adoră îmbrăţişările, dar nu le suportă atunci când le ignoraţi toată ziua , şi apoi le oferiţi întreaga voastră atenţie noaptea, după ce se sting luminile. Ele îşi doresc o îmbrăţişare atunci când nu vă gândiţi la nimic altceva decât la o îmbrăţişare. Nu-şi doresc neapărat ca îmbrăţişările să fie îndelungate şi, în majoritatea cayurilor, nu vor ca ele să fie sugestive sau senzuale. Ceea ce spune de fapt o îmbrăţişare este : Te iubesc, îmi face plăcere să stau cu tine, eşti importantă pentru mine, aştept cu plăcere să petrec mai mult timp cu tine. Există o veche zicală care spune că faptele sunt mai mult decât vorbe, iar dacă îţi faci timp de câteva ori pe zi pentru a primi şi a oferi acele îmbrăţişări nonsugestive, te vei face cu adevărat auzit. Încearcă şi ai să vezi.
    Când te comporţi ca un sconcs, până la urmă cineva tot te va mirosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu