17 mai 2011

Legenda Personală

     Există atât de multe întrebări despre viaţă, suflet, existenţă. Nu ne cunoaştem instinctele şi nici aproapele. Dar pană la urmă toţi rămân fără un răspuns la o întrebare precum :
Pentru ce suntem aici ?
      Mulţi cred că au descoperit răspunsul în religiile lor sau în materialismul lor. Alţii disperă şi îşi irosesc viaţa şi averea încercând să înţeleagă sensul vieţii. Foarte puţini pot accepta că această întrebare să rămână în alb, trăind clipa, fără să'şi facă griji pt. urmări şi consecinţe.
      Să'ţi urmezi visele. Să ai curajul să faci mereu paşii pe care ţi'i doreşti e singurul fel în care poţi arăta lumii că te încrezi în tine .
     Atunci merită să căutăm în continuare?
     Nu căutăm de fapt.
     Acceptăm.
     Şi aşa viaţa devine mai intensă şi mai strălucitoare, pt că atunci înţelegem că fiecare pas pe care îl facem, în orice moment al vieţii, are o semnificaţie mai mare decât noi înşine.
     Înţelegem că, într'un anumit punct din timp şi spaţiu, această întrebare are şi un răspuns. Înţelegem că există un motiv pt. care suntem aici şi asta este de ajuns. Tot ce ar trebui să facem ar fi să ne cufundăm în noapte, să respectăm ceea ce alchimiştii numeau Legenda Personală şi să ne dăruim de'a'ntregul fiecărei clipe, ştiind că mereu există o mână care ne ghidează. Nouă ne mai revine doar dreptul de a o accepta sau nu.
                                                                                             (Brida.)

Un comentariu: