10 mai 2011

Raspuns.

      Când oamenii se gândesc la reîncarnare, inevitabil se întreabă:dacă la început erau aşa puţini oameni pe faţa pământului, şi azi sunt atât de mulţi, de unde au venit aceste suflete noi ?
      Răspunsul este simplu. În anumite reîncarnări noi ne divizăm. Precum celulele şi plantele, şi sufletele noastre se divizează. Sufletul nostru se transformă în două, aceste suflete noi se transformă în alte două, şi aşa se face că, în timp, ne răspândim pe o bună parte a Terrei.
    Facem parte din ceea ce alchimiştii numesc "Anima Mundi", Sufletul Lumii. Din această cauză, aşa cum ne divizăm ne şi reîntâlnim. Pentru că atunci cînd un suflet se divide, întotdeauna se divizează într-o parte masculină şi una feminină.
    Fiinţele umane sunt toate legate una de cealaltă. În fiecare viaţă avem o obligaţie misterioasă de a reîntâlni cel puţn una din Părţi. Iubirea cea mai Mare, care le-a separat, are parte de Iubirea care le uneşte din nou.
    Şi cum pot şti că este Partea mea ?
    Este posibil să cunoaştem Cealaltă Parte prin licăritul din ochi, ca la începutul timpurilor, aşa îşi recunoşteau oamenii adevărata dragoste.
   Putem întâlni mai multe părţi în viaţa noastră ?
   Da. Şi când se întâmplă aşa, inima se împarte, iar rezultatul este durere şi suferinţă. Dar putem să întâlnim 3 sau 4 Părţi pentru că suntem mulţi şi suntem foarte răspândiţi.
    Esenţa Creaţiei este una singură, iar această esenţă se numeşte Dragoste.
    Dragostea este forţa care ne reuneşte, pt a unifica experienţa răspândită în multe vieţi, în multe locuri ale lumii. În primul rând trebuie să ne reunim, cel puţin o data în fiecare reîncarnare, cu Cealaltă Parte, cu care mai mult ca sigur ne vom încrucişa drumul.
      Sigur, ne putem lăsa Partea să meargă înainte, fără să o acceptăm, fără s-o observăm măcar. Din cauza egoismului nostru, vom fii condamnaţi la cel mai cumplit chin pe care l-a inventat pentru noi înşine: singurătatea.
                                                                                                     ( repl. Paulo Coelho "Brida")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu